Αναζήτηση προϊόντος
Search
MyViva Το καλάθι μου {{countCartProductPieces}}

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

Οι τάσεις του μακιγιάζ για να λάμψετε κι αυτόν το χειμώνα

Οι τάσεις του μακιγιάζ για να λάμψετε κι αυτόν το χειμώνα

Ποιες είναι οι τάσεις στο μακιγιάζ και πώς πρέπει να ξεβαφόμαστε;

Κάθε χρόνο οι τάσεις στο μακιγιάζ διαφοροποιούνται ελαφρώς, ευτυχώς όμως φέτος (2018-2019), τα χρώματα και οι υφές κινούνται σε κλασικά και ασφαλή μονοπάτια, επομένως οποιαδήποτε καινούργια αγορά θα μείνει στο νεσεσέρ σας για αρκετό καιρό, δείχνοντας πάντα επίκαιρη.

Επιδερμίδα

Τα χρώματα του προσώπου φέτος παραμένουν φυσικά. Ο κανόνας για να δείχνετε φυσική είναι τα σωστά προϊόντα ενυδάτωσης (και καθαρισμού) που ταιριάζουν στη δική σας επιδερμίδα και προστατεύουν από τη φωτογήρανση. Αν θέλετε να καλύψετε τυχόν ατέλειες, επιλέξτε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα και ένα απαλό κονσίλερ που θα χρησιμοποιηθεί κατά τόπους. Όσον αφορά το ρουζ, κινείται στις φυσικές αποχρώσεις που προσεγγίζουν το χρώμα της κάθε επιδερμίδας. Μην φοβηθείτε να παίξετε με το καφέ, αν η επιδερμίδα σας είναι μελαχρινή, αλλά αν είστε ξανθιά, τα ροζ και τα ροδακινί είναι τα χρώματα που θα σας δείξουν πιο φυσική.

Μάτια

Επικρατεί η μονοχρωμία, σε οποιοδήποτε χρώμα επιλέξετε, είτε είναι παστέλ, είτε σκούρο, είτε ακόμη και ιριδίζον. Με άλλα λόγια, δεν συνηθίζονται τα δύο ή τρία χρώματα σκιάς που απλώνονται σαν ουράνιο τόξο σε όλο το βλέφαρο, αλλά το ένα και μοναδικό που θα αναδείξει το βλέμμα ανάλογα με την περίσταση. Τώρα τον χειμώνα, τα καφέ, τα γκρι και τα σκούρα μπεζ έχουν την τιμητική τους, ενώ οι περλέ αποχρώσεις ταιριάζουν στα γιορτινά βράδια και τις εντυπωσιακές εξόδους - αφήστε τα παστέλ για την άνοιξη. Το smoky eye look είναι επίσης τάση, ενώ όσον αφορά τις γραμμές γύρω από τα μάτια, τα μολύβια και τα eyeliner των κλασικών «σοβαρών» αποχρώσεων επικρατούν. Η μάσκαρα δεν λείπει ποτέ από κανένα μακιγιάζ, ωστόσο φέτος δεν προτιμώνται οι πολύ πυκνές βλεφαρίδες και οι βαριές και πλούσιες συνθέσεις.

Χείλη

Το θετικό αυτής της χρονιάς είναι πως μπορείτε να τονίσετε και τα χείλη και τα μάτια σας ταυτόχρονα, αρκεί φυσικά να μην φτάσετε σε υπερβολές. Στα κραγιόν τα χρώματα που κερδίζουν στα σημεία είναι το βαθυκόκκινο, το πορτοκαλί, το μπορντό και όλα όσα κινούνται στις αποχρώσεις των φρούτων του πάθους. Οι υφές παραμένουν ματ, ενώ μερικές φορές ένα απαλό, αλλά όχι ιριδίζον, λιπ γκλος μπορεί να δώσει λάμψη στην περίσταση που το απαιτεί.

Η σημασία του ντεμακιγιάζ

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω, προκειμένου να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας φρέσκια και νεανική για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Είναι απαγορευτικό να κοιμάστε μακιγιαρισμένες, αλλά πρέπει επίσης να καθαρίζετε το πρόσωπό σας ακόμη κι αν δεν φοράτε μακιγιάζ, κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Ο καθαρισμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να απομακρύνετε όχι μόνο τα προϊόντα του make up, αλλά και τη λιπαρότητα, τους ρύπους της ατμόσφαιρας, τη σκόνη, τον ιδρώτα και, τέλος, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα, τα οποία ειδικά μετά τα 30 σχηματίζονται στην επιδερμίδα ενόσω κοιμόμαστε. Η ρουτίνα του καθαρισμού θα βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει τη λάμψη και τη φρεσκάδα του και θα επιτρέψει στα προϊόντα μακιγιάζ να αποδώσουν ικανοποιητικά, χωρίς να δίνουν μια εικόνα «βαριά» και λιπαρή.

Προϊόντα ντεμακιγιάζ

Η επιλογή τους εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, αφού όλα τα προϊόντα δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες. Το γαλάκτωμα, το απαλό νερό καθαρισμού, τα σαπούνια, τα λάδια και οι κρέμες καθαρισμού πρέπει να χρησιμοποιούνται καθ’ υπόδειξη του ειδικού και ανάλογα με την εποχή, επειδή οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν, όχι μόνο από εποχή σε εποχή, αλλά και από χρόνο σε χρόνο. Τον χειμώνα π.χ. χρειαζόμαστε πιο λιπαρές συστάσεις στα προϊόντα καθαρισμού, ακόμη κι αν η επιδερμίδα μας έχει τάση για λιπαρότητα, ενώ το καλοκαίρι τα τζελ και τα σαπούνια είναι πιο ελαφριά και απομακρύνουν ευκολότερα τον ιδρώτα. Επίσης, στις πιο ώριμες επιδερμίδες που πλέον δεν εκκρίνουν τις ίδιες ποσότητες σμήγματος, ορθότερο είναι να χρησιμοποιείται κάποιο γαλάκτωμα παρά ένα δραστικό τζελ που θα εντείνει την ξηρότητα.

Συχνά λάθη στον καθαρισμό

_ Μαντηλάκια: Τα μαντηλάκια του ντεμακιγιάζ είναι για περιορισμένες χρήσεις, για τα ταξίδια μας ή για κάποιο sleep over παραδείγματος χάριν, αλλά σε καμία περίπτωση, όσο καλά κι αν είναι, δεν επιτελούν τον σωστό καθαρισμό που εγγυάται ένα εξειδικευμένο καθαριστικό προϊόν.

_ Έντονο τρίψιμο: Πολύ συχνά, προκειμένου να αφαιρέσουμε το επίμονο μακιγιάζ από τα μάτια, κάνουμε έντονες κινήσεις σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή. Το σωστό ντεμακιγιάζ των ματιών γίνεται συνήθως με ειδικό νερό, το οποίο πρέπει να αφήσουμε να ποτίσει το βαμβάκι και αυτό με τη σειρά του να παραμείνει για λίγα λεπτά στο βλέφαρο, ώστε να αρχίσουν να διασπώνται τα συστατικά των χρωμάτων. Στη συνέχεια, σύρετε απαλά το βαμβάκι προς μία κατεύθυνση. Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα, επιλέξτε ένα ειδικό προϊόν καθαρισμού.

_ Κοινά σαπούνια: Τα κοινά αρωματικά ή αποσμητικά σαπούνια έχουν αλκαλική σύνθεση (με pH γύρω στο 10), ενώ η επιδερμίδα ελαφρώς όξινη (με pH 5,5). Αυτό σημαίνει πως η παρουσία τους διαταράσσει την ισορροπία και την άμυνά της. Τα φαρμακεία και τα καταστήματα καλλυντικών διαθέτουν εξειδικευμένα σαπούνια και αφρούς για τον καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου.

_ Γαλάκτωμα χωρίς ξέπλυμα:Η τακτική των μαμάδων μας να καθαρίζουν το πρόσωπο με γαλάκτωμα, χωρίς να το ξεπλένουν με νερό, είναι όχι μόνο ξεπερασμένη αλλά και λάθος. Είναι σα να μένετε με τις σαπουνάδες. Το γαλάκτωμα αφήνει υπολείμματα προϊόντος αλλά και ρύπων που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να ευνοηθεί έτσι η ανάπτυξη βακτηριδίων. Αν δεν θέλετε να ξεπλύνετε με νερό, επιλέξτε κάποια τονωτική λοσιόν καθαρισμού χωρίς οινόπνευμα και βεβαιωθείτε ότι το βαμβάκι βγαίνει καθαρό, για να σταματήσετε τη διαδικασία.