Αναζήτηση προϊόντος
Search
MyViva Το καλάθι μου {{countCartProductPieces}}

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το πώς πρέπει να πλένουμε τα ρούχα του μωρού μας

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το πώς πρέπει να πλένουμε τα ρούχα του μωρού μας

Πώς να πλύνετε τα ρούχα του μωρού

Γιατί το βρεφικό δέρμα είναι ευαίσθητο;

Το δέρμα του μωρού είναι ευαίσθητο. Αυτό το ξέρουν όλοι. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό όμως; Σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα ενός μωρού δεν έχει ωριμάσει, το δέρμα είναι λιγότερο ανθεκτικό σε βακτήρια και ιούς, με αποτέλεσμα να μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό ευκολότερα μέσω της επιδερμίδας. Δεύτερον, ότι η ίδια η επιδερμίδα έχει πιο ανίσχυρη άμυνα απέναντι στις χημικές ουσίες, με αποτέλεσμα αυτές να προκαλούν ερεθισμούς. Τους πρώτους 6 μήνες το δέρμα είναι σχεδόν ανοχύρωτο, ωριμάζει σταδιακά, μέχρι τα 3 χρόνια που ισχυροποιείται και το ανοσοποιητικό του παιδιού.

Τα βρεφικά ρούχα

Τα ρούχα είναι τα μόνα που έρχονται σε συνεχή επαφή με το ευάλωτο μωρουδιακό δέρμα. Τα φορμάκια και τα μπλουζάκια, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια, τα οποία μάλιστα δεν σκοτώνονται αν πλυθούν στους 40 βαθμούς. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το 25% των ρούχων που πλένονται σε χαμηλή θερμοκρασία εξακολουθούν να φέρουν ίχνη από βακτήρια και ακαθαρσίες, τα οποία εξουδετερώνονται μόνο εάν η θερμοκρασία πλύσης ξεπεράσει τους 60 βαθμούς.

Η σημασία του σωστού πλυσίματος

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα βρεφικά ρούχα πρέπει να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες με ειδικά, απαλά απορρυπαντικά. Τα απορρυπαντικά αυτά πρέπει να έχουν ως βάση το σαπούνι και να μην περιέχουν λευκαντικά ή άλλες χημικές καθαριστικές ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι, τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες, να μην χρησιμοποιούμε ούτε μαλακτικό, εκτός αν επιλέξουμε κάποιο βρεφικό με τις παραπάνω προδιαγραφές. Κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξουμε είναι το ξεχωριστό πλύσιμο. Διότι αν μέσα στον κάδο του πλυντηρίου βάλουμε και τα δικά μας ρούχα είναι πιθανόν τα μικρόβια που αυτά φέρουν να μεταφερθούν και στα παιδικά. Οι επιστήμονες συστήνουν μέχρι την ηλικία των 3 ετών, τα ρούχα των ενηλίκων να πλένονται ξεχωριστά από εκείνα των παιδιών, ενώ ορισμένοι προτείνουν αυτό να γίνεται μέχρι την ηλικία των 7 ετών.

Χρήσιμες πληροφορίες για το πλύσιμο των παιδικών ρούχων:

_ Μέχρι την ηλικία των έξι μηνών, όλα τα βρεφικά ρούχα χρειάζονται «αποστείρωση» για να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί. Συνεπώς τα ρούχα του μωρού πρέπει να πλένονται στους 60 ή ακόμα και στους 90 βαθμούς. Μετά το στέγνωμα, χρειάζεται καλό σιδέρωμα μέσα έξω, με πολύ ατμό. Μετά την ηλικία των 6 μηνών, μπορείτε να τα πλύνετε και στους 40 βαθμούς, αρκεί να τα ξεβγάλετε 2-3 φορές.

_ Να πλένετε πάντα τα ρούχα που παίρνετε, προτού τα πρωτοφορέσει το παιδί.

_ Να ακολουθείτε τις οδηγίες πλύσης της ετικέτας και όπου συστήνεται το πλύσιμο στους 40 βαθμούς, να ξεβγάζετε περισσότερες από 1 φορές.

_Καλό είναι να απλώνετε τα παιδικά ρούχα να στεγνώσουν στον ήλιο και μετά να τα σιδερώνετε με καυτό σίδερο.

_ Να χρησιμοποιείτε τη σωστή δόση απορρυπαντικού, όπως ακριβώς συστήνεται στη συσκευασία. Παραπάνω ποσότητες μπορεί να παραμείνουν στα ρούχα και να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

_ Επιλέγετε προϊόντα καθαρισμού που απευθύνονται σε βρεφικές ηλικίες και σιγουρευτείτε ότι είναι δερματολογικά ελεγμένα. Αν διαπιστώσετε ερεθισμό στο δέρμα του μωρού, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και αλλάξτε προϊόν.

_ Για τους επίμονους λεκέδες, πλύντε τοπικά στο χέρι ή επιλέξτε την πρόπλυση. Να θυμάστε ωστόσο ότι ορισμένοι λεκέδες μπορεί να μην εξαφανιστούν ποτέ εντελώς.

_ Μετά το σιδέρωμα, αφήστε τα ρούχα να κρυώσουν και να εξατμιστεί εντελώς η υγρασία, προτού τα βάλετε στις ντουλάπες.

_ Ειδικά για τους πρώτους 6 μήνες, επιλέξτε μόνο βαμβακερά ρούχα.

_ Αν σας είναι πολύ χρονοβόρο να πλένετε ξεχωριστά τα ρούχα του παιδιού από τα δικά σας, μπορείτε να τα βάζετε μέσα σε θήκες - μαξιλαροθήκες για παράδειγμα - κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Επιλέγοντας το κατάλληλο απορρυπαντικόΤο βρεφικό απορρυπαντικό που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό. Θα πρέπει επίσης να είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά, με βάση το σαπούνι, χωρίς βλαβερά χημικά συντηρητικά όπως είναι τα parabens για παράδειγμα. Αν μάλιστα είναι βιολογικό προϊόν, ακόμα καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι τα συστατικά του έχουν προέλθει από βιολογικές καλλιέργειες γεγονός που σας εξασφαλίζει πως είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό και αγνό.