Αναζήτηση προϊόντος
Search
MyViva Το καλάθι μου {{countCartProductPieces}}

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

Όλα όσα χρειάζεται να πάρετε μαζί σας για ένα ξένοιαστο καλοκαίρι...

Όλα όσα χρειάζεται να πάρετε μαζί σας για ένα ξένοιαστο καλοκαίρι...

Το νεσεσέρ των διακοπών

Μερικές φορές είναι το πιο βαρύ αντικείμενο στην ήδη γεμάτη βαλίτσα μας. Περιέχει όμως τα απαραίτητα, γι’ αυτό άλλωστε αποκαλείται και νεσεσέρ. Είναι όμως πράγματι τα απαραίτητα; Σκεφτείτε καλά ποια πράγματα χρειάζεστε, προτού το ετοιμάσετε και αφήστε απέξω εκείνα που θα του προσθέσουν μόνο βάρος. Πιστολάκι, προϊόντα μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ, έντονα αρώματα και πολλά βερνίκια νυχιών ίσως μπορούν να μείνουν εκτός. Ή να διαλέξετε μόνο ένα-δύο. Καλές διακοπές!

Αντηλιακά: Το Νο1 απαραίτητο για τον ήλιο των διακοπών. Γιατί; Επειδή είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για μια σειρά δερματικών βλαβών, με ηπιότερη τη φωτογήρανση και σοβαρότερη το μελάνωμα. Αν πρέπει να φοράμε αντηλιακό στο πρόσωπο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι τώρα το καλοκαίρι. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ των ωρών 11:00 - 17:00 που είναι και η ασφαλέστερη οδηγία, αλλά συνάμα πράγμα εξαιρετικά δύσκολο κατά τη διάρκεια του ελληνικού καλοκαιριού, φροντίστε να έχετε βάλει αντηλιακό σε κάθε σημείο του σώματος που θα μείνει ακάλυπτο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έκθεση και να το ανανεώνετε συχνά. Προτιμήστε έναν υψηλό δείκτη προστασίας (50 SPF) αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή αν δεν έχετε εκτεθεί καθόλου στον ήλιο και χαμηλότερο στις αντίθετες περιπτώσεις. Το νεσεσέρ πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο αντηλιακά, ένα για το πρόσωπο και ένα για το σώμα, καθώς οι ανάγκες τους είναι διαφορετικές. Αν πρόκειται να κάνετε πολλές μέρες διακοπές, μπορείτε να προμηθευτείτε με περισσότερα αντηλιακά, εκείνα με τον υψηλό δείκτη για τις πρώτες μέρες και εκείνα με τον χαμηλότερο δείκτη (από 30 SPF έως 15 SPF) για τις επόμενες. Καλό είναι επίσης να προμηθευτείτε και με ένα αντηλιακό balm για τα χείλη. Είναι το μέρος του σώματος που συνήθως αμελούμε...

Αφρόλουτρο:Επιλέξτε ένα απαλό αφρόλουτρο με ενυδατικά συστατικά και όμορφα καλοκαιρινά αρώματα. Φροντίστε να έχει pH φιλικό προς το δέρμα.

Ενυδατικό γαλάκτωμα για μετά τον ήλιο:H πολύωρη έκθεση στον ήλιο προκαλεί στο δέρμα αφυδάτωση και μερικές φορές ερεθισμούς γι’ αυτό χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Τα ενυδατικά γαλακτώματα με την ένδειξη After Sun περιέχουν όλα εκείνα τα συστατικά που ενυδατώνουν σε βάθος και καταπραΰνουν την επιδερμίδα, ενώ ορισμένα έχουν την ιδιότητα να αποκαθιστούν ακόμη και τα κατεστραμμένα από την UV ακτινοβολία κύτταρα. Επομενως δεν πρόκειται για περιττή πολυτέλεια. Καθώς μάλιστα τα περισσότερα προϊόντα έχουν ευχάριστο άρωμα, μπορείτε να αφήσετε έξω από το νεσεσέρ το άρωμά σας. Θα είναι άλλωστε βαρύ κάτω από τον ήλιο.

Εντομοαπωθητικό υγρό για το σώμα: Ακόμη κι αν έχετε προμηθευτεί με τις πιο καινούργιες και αποτελεσματικές συσκευές εξόντωσης των κουνουπιών, οι φτερωτοί εχθροί του καλοκαιριού καραδοκούν σε κάθε σας βήμα, όταν πέσει ο ήλιος και όχι μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πάρτε μαζί σας ένα εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα που θα σας προφυλλάξει ενδεχομένως και από άλλα ανεπιθύμητα έντομα. Υπάρχουν προϊόντα με αποκλειστικά φυτικά συστατικά και άλλα με ευχάριστο άρωμα. Αντίστοιχα, υπάρχουν προϊόντα κατάλληλα για μικρά παιδιά, αλλά και ειδικά αυτοκόλλητα για τα βρέφη. Εύχρηστα είναι επίσης και τα υγρά μαντηλάκια με εντομοαπωθητική δράση. Να θυμάστε ότι όλων η δράση έχει περιορισμένη διάρκεια και χρειάζονται ανανέωση σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Κρέμα ή σπρέι για τα εγκαύματα από τον ήλιο:Μπορεί να έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα αντηλιακής προστασίας, εντούτοις κάποιος από την παρέα ή την οικογένειά σας να είναι αμελής. Μπορεί ακόμη κι εσείς να ξεχάσετε να ανανεώσετε το αντηλιακό σας κάποια στιγμή και να καείτε. Τα εγκαύματα από τον ήλιο είναι πολύ συχνά στις διακοπές και όλοι κάποτε τα έχουμε νιώσει στο...πετσί μας. Αίσθηση θερμότητας, ερυθρότητα, δερματικό οίδημα καθώς και το αίσθημα ότι το δέρμα «τραβάει» και πονάει είναι τα χαρακτηριστικά ενός ήπιου, όπως λέγεται, εγκαύματος, το οποίο μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα προϊόντα. Συνήθως ένα σπρέι πρώτα που ψύχει την πάσχουσα περιοχή και διευκολύνει την απορρόφηση των ενυδατικών συστατικών είναι το ιδανικό. Απλώστε στη συνέχεια μια κρέμα που να ενυδατώνει αποτελεσματικά και να ενισχύει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος, χωρίς parabens και με φιλικό για το δέρμα pH. Να θυμάστε ότι δεν τρίβουμε τις ερεθισμένες περιοχές, αλλά τις σκουπίζουμε απαλά «ταμπονάροντας» πάντα. Κυρίως όμως να θυμάστε ότι αν δείτε φουσκάλες, ο πόνος είναι έντονος ή παρουσιαστεί πυρετός, δεν πρόκειται για ήπιο έγκαυμα και θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε γιατρό.

Τσιμπιδάκι φρυδιών:Μην το αμελήσετε ειδικά μάλιστα στην παραλία! Είναι απαραίτητο ακόμη και για μονοήμερες εκδρομές, αφού είναι το μόνο που μπορεί να αφαιρέσει τα ενοχλητικά αγκάθια ενός αχινού ή και οποιαδήποτε ακίδα θα σας χαλούσε το κέφι. Και είναι το μόνο που δεν θα βαρύνει την τσάντα σας!

Ψαλιδάκι: Δεν θα το πάρετε μόνο για τα νύχια, αλλά για όλα εκείνα που ζητάνε κόψιμο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου: από την ταμπελίτσα ενός καινούργιου ρούχου, μέχρι μια ξεχειλωμένη κλωστή. Πιστέψτε μας, μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά όταν το χρειαστείτε καλό είναι να μη σας λείψει.

Υγρά μαντηλάκια:Καθαρίζουν σώμα και επιφάνειες σε περιπτώσεις που το νερό και το σαπούνι δεν είναι εύκαιρα. Ιδανικά για κοινόχρηστες τουαλέτες και βρώμικα παιδικά χέρια! Είμαστε σίγουροι ότι αν τα πάρετε μαζί, θα τα χρειαστείτε δεκάδες φορές. Ίσως μάλιστα προτιμήσετε εκείνα με την αντιμικροβιακή δράση.

Για τα μαλλιά: εδώ θα χρειαστείτε ένα νεσεσέρ μέσα στο νεσεσέρ, ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά. Επειδή ο ήλιος και η θάλασσα αφυδατώνουν τα μαλλιά και ακόμη και τα προϊόντα που διαθέτουν τα ξενοδοχεία είτε δεν είναι κατάλληλα είτε δεν επαρκούν, φροντίστε να έχετε μαζί σας τουλάχιστον ένα απαλό σαμπουάν για καθημερινή χρήση, ένα γαλάκτωμα ή μάσκα περιποίησης, μια βούρτσα ξεμπερδέματος ή μια χτένα με αραιά δόντια και αρκετά λαστιχάκια και μαντήλια για τα μαλλιά, ειδικά αν το μέρος που πάτε το δέρνουν τα μελτέμια. Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα. Αν εσείς θέλετε να το ενισχύσετε με κάποιο αντηλιακό προϊόν, έναν αφρό ή λίγο ζελέ για να πετύχετε εκείνο το επιμελώς ατημέλητο look, εμείς όχι δεν θα σας πούμε.

Στικ για τα τσιμπήματα / αμμωνία: Απολύτως απαραίτητα επειδή καταπραΰνουν όχι μόνο από τη φαγούρα που μπορεί να προκαλέσει ένα τσίμπημα κουνουπιού, αλλά και από το δάγκωμα μιας μέλισσας ή τους ερεθισμούς από τσούχτρες και μέδουσες. Υπάρχουν προϊόντα με φυτικά καταπραϋντικά συστατικά, όπως aloe vera και άλλα περισσότερο «ενισχυμένα». Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας - π.χ. η αμμωνία δεν ενδείκνυται για τα μωρά.

Ταλκ:Αφήσαμε τελευταίο το λιγότερο απαραίτητο, επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν και αυτές τις χρήσεις του. Η βρεφική πούδρα βοηθάει στην απομάκρυνση της υγρής άμμου από το σώμα και λειτουργεί επίσης ως αντι-ιδρωτικό μέσα σε ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια.