Αναζήτηση προϊόντος
Search
MyViva Το καλάθι μου {{countCartProductPieces}}

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

Τι πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα για πάντα......

Τι πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα για πάντα......

Απολέπιση και αντιηλιακό: Οι 2 σύμμαχοι της επιδερμίδας

Ποιες είναι άραγε οι απαραίτητες κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε όμορφο και νεανικό το πρόσωπό μας; Όταν ο χρόνος πιέζει, η υπερπληροφόρηση μπερδεύει, οι οικονομικές δυνατότητες περιορίζουν, υπάρχουν μόνο δύο μέτρα που μπορούμε και πρέπει να λάβουμε αν θέλουμε μια φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα: η τακτική απολέπιση και η αντιηλιακή προστασία.

Απολέπιση

Η τακτική απολέπιση είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να διατηρηθεί η επιδερμίδα νεανική, επειδή απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει λάμψη. Είναι η πιο εύκολη και ανέξοδη μέθοδος αντιγήρανσης. Για να το καταλάβουμε θα πρέπει να δούμε πώς λειτουργεί η επιδερμίδα, η επιφάνεια της οποίας καλύπτεται από 15-20 στιβάδες νεκρών κυττάρων ή αλλιώς την κερατίνη στιβάδα. Ρόλος τους είναι να προστατεύουν το δέρμα από το περιβάλλον, ενώ περίπου κάθε 2 εβδομάδες πεθαίνουν και απομακρύνονται για να πάρουν τη θέση τους καινούργια, πιο αποτελεσματικά κύτταρα. Πολύ συχνά όμως αυτή η απομάκρυνση δεν γίνεται με τον σωστό ρυθμό. Ειδικά μετά τα 25 η απόπτωση, όπως αποκαλείται, καθυστερεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται περισσότερα νεκρά κύτταρα από όσα χρειαζόμαστε και το δέρμα μας να δείχνει θαμπό, τραχύ και κουρασμένο. Η απολέπιση διευκολύνει στην απομάκρυνση της περίσσειας των νεκρών κυττάρων, χωρίς ωστόσο να διαταράσσει τη σωστή λειτουργία της κερατίνης στιβάδας και τον προστατευτικό της χαρακτήρα. Οι ουσίες που περιέχουν τα προϊόντα απολέπισης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα διεγείρουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, μειόνοντας τελικά τις πρώτες λεπτές ρυτίδες.

Πώς γίνεται η απολέπιση;

Η μηχανική ή φυσική απολέπιση (υπάρχει και η χημική) γίνεται, όπως φανερώνουν και οι λέξεις, με μηχανικό και φυσικό τρόπο, με την τριβή: με ειδικά προϊόντα που περιέχουν στη σύνθεσή τους κόκκους ή και με συγκεκριμένες συσκευές που έχουν την ιδιότητα να τρίβουν απαλά το δέρμα, μέχρι να αποκολληθούν τα νεκρά κύτταρα. Μοιάζει λίγο με τη διαδικασία τριψίματος μιας ξύλινης επιφάνειας με γυαλόχαρτο για να το εξηγήσουμε πιο παραστατικά.

Διαδικασία και συχνότητα απολέπισης.

Μπορούμε να κάνουμε πίλινγκ κάθε βράδυ στο σπίτι, απλώνοντας φυσικό χυμό λεμονιού που δημιουργεί ένα όξινο φιλμ θεραπευτικής δράσης, χωρίς να χρειαστεί να τρίψουμε το πρόσωπό μας. Αν θέλουμε πιο έντονη απολέπιση, μπορούμε να περάσουμε το δέρμα μας με ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και μετά να απλώσουμε το λεμόνι. Το πρωί απλώς θα ξεπλύνουμε με νερό και θα φορέσουμε την αντιηλιακή μας κρέμα. Για να κάνουμε απολέπιση με κάποιο προϊόν, είτε φτιαγμένο από εμάς με φυσικά υλικά, είτε του εμπορίου, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές στην επιλογή του και να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας και την ηλικία μας. Όλες οι επιδερμίδες χρειάζονται απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ωστόσο οι ευαίσθητες με ευρυαγγείες επιδερμίδες χρειάζονται πιο ελαφριά προϊόντα και απαλότερο τρίψιμο που θα γίνεται όχι παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα. Αν κάνουμε πίλινγκ πιο συχνά από όσο χρειάζεται ή τρίβουμε πολύ δυνατά την επιδερμίδα μας, τότε θα επηρεαστεί η ικανότητα της κερατίνης στιβάδας να λειτουργεί σαν φράγμα στους εξωτερικούς εισβολείς. Θα το καταλάβουμε αυτό αν εμφανιστούν κοκκινίλες, αν το δέρμα μας «τραβάει» ή γυαλίζει υπερβολικά. Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζουμε το προϊόν, που καλό είναι να περιέχει οξέα φρούτων διότι ακόμη και σε χαμηλή συγκέντρωση μπορούν να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα χωρίς να βλάπτουν το προστατευτικό φιλμ του δέρματος, σε καθαρό δέρμα και μόλις τελειώσουμε, απλώνουμε ενυδατική κρέμα.

Σπιτικό scrub

Για να ετοιμάσετε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν μόνες σας, δεν χρειάζεστε πολλά. Λίγο χονδρό αλάτι και ελαιόλαδο αρκούν. Ανακατέψτε τα και τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας. Μπορείτε να αφήσετε το μείγμα μέχρι και 10 λεπτά, αν θέλετε, σαν μάσκα περιποίησης.

Τι να προσέξετε

  • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα απολέπισης σώματος στο πρόσωπο. Είναι πιο σκληρά με το δέρμα, καθώς προορίζονται για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα σε δύσκολες περιοχές, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.

  • Μην το παρακάνετε με υπερβολικό ή πολύ συχνό τρίψιμο.

  • Δοκιμάστε να αλλάξετε προϊόν, αν σε κάποιο αντιδρά το δέρμα σας, και όχι να εγκαταλείψετε τη διαδικασία της απολέπισης.

  • Προτιμήστε να κάνετε πίλινγκ το βράδυ μετά τον καθαρισμό και απλώστε μια ενυδατική, αντιρυτιδική κρέμα στη συνέχεια.

  • Οι επιδερμίδες που υφίστανται απολέπιση είναι πιο ευαίσθητες στο φως, οπότε δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας.

Αντιηλιακή προστασία

Η αντιηλιακή προστασία είναι η μοναδική ασπίδα που έχουμε ενάντια στη φωτογήρανση. Και η φωτογήρανση είναι ο πιο απειλητικός εχθρός της επιδερμίδας. Με άλλα λόγια, το φως είναι εκείνο που πρωτίστως μάς γερνάει. Συνεπώς, ανεξάρτητα από το αν βρέχει, έχει συννεφιά ή ηλιοφάνεια, ακόμη κι αν βρισκόμαστε σε εσωτερικό χώρο, το δέρμα πρέπει πάντα να προστατεύεται από το φως και ο μοναδικός τρόπος είναι το αντιηλιακό.

Γιατί πρέπει να φοράμε πάντα αντιηλιακό;

Η υπεριώδης ακτινοβολία φθείρει το γενετικό υλικό των κυττάρων του δέρματος, αλλοιώνοντας τη δομή τους και διαταράσσοντας τον προστατευτικό τους ρόλο. Καταστρέφει επίσης την ελαστίνη και το κολλαγόνο και προκαλεί έτσι τον σχηματισμό ρυτίδων, δυσχρωμιών και τραχύτητας στο δέρμα. Τα αντιηλιακά έχουν την ιδιότητα, χάρη στα συστατικά που περιέχουν, είτε να αντανακλούν είτε να απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία με αποτέλεσμα να προστατεύουν το δέρμα από τη φθορά.

Πότε και πώς βάζουμε αντιηλιακό;

Τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί τονίζουν πως το αντιηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται χειμώνα - καλοκαίρι ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Όχι τυχαία λοιπόν έχουν δημιουργηθεί διάφορα προϊόντα που ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος αλλά και σε κάθε περίσταση. Αν για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν θέλουμε να φορέσουμε κάποια αντιηλιακή κρέμα «παραλίας» με παχύρρευστη υφή, μπορούμε να επιλέξουμε μια ενυδατική με δείκτη προστασίας SPF. Επιλέγουμε την κρέμα που ταιριάζει στις ανάγκες του δικού μας δέρματος, αφού συμβουλευτούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας, και την εφαρμόζουμε κάθε πρωί μετά τον καθαρισμό. Αν θέλουμε να βάλουμε χωριστά ενυδατική, πρέπει να προηγηθεί του αντιηλιακού, το οποίο θα είναι πάντα το τελευταίο (πριν από το μακιγιάζ), ώστε να λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας. Η αντιηλιακή κρέμα πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο και να ανανεώνεται συχνά αν βρισκόμαστε στην παραλία. Το καλοκαίρι, για την πόλη και μόνο για τις λιπαρές επιδερμίδες που δεν εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο, η ιδανική λύση είναι οι ενυδατικές με SPF. Ωστόσο, επειδή τα αντιηλιακά προσφέρουν προστασία τόσο από τις UVA όσο και από τις UVB ακτίνες και είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα, προτιμώνται για την πλειοψηφία των διαφόρων τύπων δέρματος, ακόμη και μέσα στην πόλη. Σε κάθε περίπτωση, το αντιηλιακό είναι τόσο σημαντικό που αν πρέπει να διαλέξουμε ένα, είναι προτιμότερο να βάλουμε αντιηλιακό παρά ενυδατική κρέμα!

Διαβάστε περισσότερα για τα φίλτρα & τους δείκτες προστασίας των αντιηλιακών.